17.45 - 19.30 UUR - WW-BAND

Area: Stage

WW-BAND sluit 35ste Urpop af met een feestje

Als je een feestje viert, wie kun je dan beter uitnodigen dan de Limburgse feestband bij uitstek namelijk de Sittardse WW-BAND.

 

 

In 1974 besloten o.a. Ton Meisen, Loek Frohwein en Ernest America uit Sittard een band op te richten. Aangezien zij indertijd een werkloosheidsuitkering genoten, noemden zij die de WW-band.
De band wilde behalve amuseren ook shockeren en protesteren maar vooral een andere zijde van Limburg laten zien. Dat kwam tot uiting in de teksten, kleding, gags, persiflages en activiteiten op het podium. Zo werden onder meer bevroren kippenbouten, gegrilde haantjes en hering in 't zoer het publiek in gesmeten.
De WW-band trad twee keer op met Normaal. Net als bij de Achterhoekers vloog er bij de WW-bandconcerten veel bier in het rond. Dit werd door de Sittardse muzikanten echter afgekeurd omdat bier immers gedronken dient te worden.
Leden van de band waren onder anderen Ton Meisen = Antonio Rosso (zang), Loek Frohwein = Luigi Delvino (sax), Roger Roffel (drums), Matje Boink (basgitaar), Ernest America = Rocky Bilboa (zang en gags), Danny Martens = Kim Vergeutmeniet (toetsen), Tom Tom (percussie), André Matje (drums), Peter Zillekens = Zie Zelver (trompet en zang), Harrie Briels = Haaaarie in Doebio (gitaar en zang), Paul Kruitz = Paolo Cruz (percussie), Wil Voorter = Wil Bloas (trompet, blaasbas en zang), Peter Nilwik = Peer Bones (trompet en trombone), Maurice Eurlings = Morice Piep (trompet) en Noël Lemlijn (trompet).
Jo Laumen = Jo Midhoog deed het geluid en het mangement. Gerard van Gemert (percussie) en Hen Omloo (trompet en trombone) speelden soms als vervanger mee.
De WW-band was in Limburg erg populair. In de beginperiode van Rowwen Hèze stond deze Noord-Limburgse band in het voorprogramma van de band uit Sittard.
Omstreeks 1990 besloot de band te stoppen. Na diverse mislukte pogingen en evenveel "afscheidsconcerten" gebeurde dat - tegen de zin van de vele fans - alsnog aan het eind van de vorige eeuw.

In 2011 trad de band weer voor het eerst op in bijna de volledige originele bezetting. Heden ten dage doet de band nog maximaal 2 optredens per jaar.

Wij zijn er dan ook trots op dat de band heeft besloten om ons festival te komen afsluiten!